Домашно бадемово масло

05/08/2016
"Сега вече знаете как да си приготвите домашно бадемово масло "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 762
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме бадемите в блендера и започваме да ги смиламе. Смиламе в продължение на около 10 минути, като избутваме сместа от стените на съда с помощта на шпатула.

След като сместа започне много да се лепи по стените аз я запичам (по-скоро нагрявам) за около 5-6 минути на 170°С.

След като се загрее хубаво, по-лесно e да се отделят маслата от бадемите и са нужни още около 5-6 минути смилане, докато постигнете желаната консистенция.

Бадемовото масло може да използвате в различни сладкиши и кремове, в мюсли, на филийка и т.н.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар