Заешко с бял сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
28/11/2011
"Така ще ви се услади това заешко с бял сос, че пръстите ще си оближете, че и за още ще питате "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 210
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек, почистен
  • масло - 60 - 70 г
  • лук - 10 - 12 малки лукчета (арпаджик)
  • чесън - няколко скилидки, накълцан
  • моркови - 1 - 2 броя или 12 бейби морковчета
  • черен пипер - на зърна и млян
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • бяло вино
  • брашно - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Порционирайте заека. Загрейте маслото в голяма тенджера и запържете заешкото, докато си промени леко цвета.

Добавете почистените лукчета, чесън и морковчета, долейте бялото вино и задушавайте докато леко омекнат.

Сипете малко топла вода, прибавете подправките и разбъркайте. Водата трябва почти да покрива месото.

Щом всичко омекне, сгъстете соса с размитото брашно. Поднесете порция Заешко с бял сос, поръсено с магданоз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар