Начин на приготвяне
Сухата мая се разбърква в част от водата със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в средата на пресято брашно. Добавяме сол, зехтин, останалата вода и замесваме меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло.
Разделя се на 4 равни части. Всяка се разстила, като се разточва на малка, тънка кора и се нареждат в голяма тава, намазнена с олио.
Първо се намазва с доматено пюре, може и с лютеница. Отгоре се поръсва с риган. Разпределят се триъгълни парчета шунка, отцедена царевица, парченца маслинки, ленти червена чушка, топено сирене и кашкавал.
Отгоре се поставят малки парченца масло.
Фурната е предварително загрята на 190 градуса. Печем около 20 минути до златисто.
Поднасяме с пресен стрък магданоз или босилек!
Уникално вкусно с чаша пиво!