Начин на приготвяне
Сипва се прясното мляко в тенджерка и се поставя на котлона.
В купа се разбиват жълтъците със захарта, нишестето и 3 супени лъжици от прясното мляко, излива се получената смес в загрятото прясно мляко и се бърка с тел, докато се сгъсти. Сваля се и охлаждаме.
Отделя се една купичка от крема и в него се добавя течният шоколад. Разбърква се добре. Останалият крем се разбърква със заквасената сметана.
Ликьорът се сипва в купа и се разрежда с 50 мл вода. Пандишпановият блат се натрошава на хапки, може да се приготви и с бишкоти.
На дъното на три стъклени чаши се сипва по 3 с.л. шоколадов крем. Топим хапките начупен блат в ликьора и разпределяме в чашите. Следва от ваниловия крем , а отгоре пак шоколадов. Поръсваме със захарни звездички или шоколадови пръчици.
Оставя се десертът в хладилника най малко за 3-4 часа, да стегне и поднасяме.
Да ви е вкусно !
Коментари