Начин на приготвяне
Лещата и оризът се накисват във вода поне час преди приготвянето. Слагат се за 10- 12 минути да врят в подсолена вода, след което се изцеждат.
Към тях добавяте мазнината, нарязания лук и всички подправки и пасирате, докато не се получи еднородна каша.
Палачинката може да се изпържи и на тиган, но там поглъща много мазнина, тъй като сместа лесно залепва и трябва постоянно да се добавя зехтин.
Ако желаете да избегнете пърженето, може да я печете във фурна, в тава с хартия за печене. Пече се около 15 минути, след което внимателно се обръща с шпатула, за да се изпече и от другата страна.
Приятно пикантна е на вкус и е подходяща за топлия сезон, когато желаете да избегнете топлите гозби.