Леща с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Леща с ориз
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Толкова богата, толкова ароматна, толкова невероятно вкусна"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • царевица - замразена
  • домат - 1
  • морков - 1
  • пиперка - 1
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кимион - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • куркума - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • черен пипер - млян на вкус
  • кетчуп - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да се накисне в гореща вода.

През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и пиперката - на кубчета. Доматът се нарязва на дребно или може да се настърже.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът заедно с кимион, джинджифил и дафинов лист.

След това се добавят всички останали подправки без солта и се разбърква добре.

Прибавя се нарязаният домат и след разбъркване отново се добавя кетчупът.

Измиват се накиснатата леща и оризът и се слагат и те, като се налива 6 ч.ч. вода.

Слага се замразена царевица, добавя се сол на вкус и се оставя да ври на слаб огън до готовност.

По желание около 10 минути преди края може да се добави и нарязан спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: