Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Правоъгълни закуски с шунка и топено сирене

Правоъгълни закуски с шунка и топено сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Правоъгълни закуски с шунка и топено сирене
Снимка: Марияна
1 / 3
07/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Семейството ви заслужава да станете един час по-рано, за да ги изненадате приятно с тази изключително вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • топено сирене - 5 - 6 бр. на слайсове
  • шунка - 5 - 6 бр.
  • маслини - 3 без костилки
  • кашкавал - 90 г
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 420 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплям си прясното мляко леко. В него размивам маята, добавям и захарта. Оставям на страна за 10 мин, да шупне на топло.

Пресявам си брашното в дълбока купа. По средата си правя кладенче и вътре си чуквам едно яйце, добавям прясното мляко с захарта и маята. После прибавям и солта. Най-накрая слагам и олиото, можете да го замените и с маргарин или масло.

Замесвам си тестото. Трябва да се получи меко тесто. Доомесвам го върху набрашнен плот. Оставям го покрито на топло да втаса за 40 мин. През това време си отделям слайсове топено сирене /от квадратните, които са за хамбургери /в една чиния да са ни на разположение след това.

В друга чиния си настъргвам кашкавала, хубаво е да е по-сухичък. Маслините ги нарязвам на шайби. Шунката я нарязвам на тънки слайдове.

След като втаса тестото, го разделям на четири топки. Всяка топка я разточвам на правоъгълник. В началото на всеки правоъгълник слагам слайсове шунка, после топено сирене. После ги загръщам, като малка част подмушваме отдолу.

Получават се загърнати закуски. След това поръсвам най-отгоре с настъргания кашкавал. Слагам и по 2-3 кръгчета маслинки. Нареждаме закуските в тава, застлана с хартия за печене.

Оставям да втасат закуските 30 мин, покрити с кърпа на топло. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Вече опечени с приятен загар ги слагаме в подходящ съд.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: