Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Активирайте маята със захарта и малко топла вода. Пресейте брашното, добавете маята, солта, олиото и чукнете яйцето.
Добавете хладка вода и замесете гладко тесто. Оставете тестото да втаса.
Сварете предварително лещата. Отцедете и охладете. Обелете лука, нарежете го на парченца и задушете в малко олио.
Добавете лещата, разбъркайте и отстранете от огъня. Поръсете със сол и чубрица. Охладете.
От тестото разточете тънка кора. Нарежете на квадрати и сложете от плънката по средата. Прегънете и притиснете краищата с помощта на вилица.
Изпържете баничките до златисто в сгорещено олио. Отцедете бюречетата върху домакинска хартия.
Турските бюречета с леща са много вкусни.