Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Хапки»Лесни Пеперони хапки с плънка

Лесни Пеперони хапки с плънка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Лесни Пеперони хапки с плънка
Снимка: Monika Ivanova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Апетитни хапки подходящи за парти или неочаквани гости"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г
  • колбаси - 250 г салам пеперони
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене бри - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с настъргания колбас (може да използвате Пеперони, обикновен шпек салам или луканка). Добавяте накълцания чесън и солта, размесвате добре и оставяте в хладилник за около час.

Преди да изпечете, оформете с ръце под формата на малки кюфтенца и пъхнете в средата им парченце сирене (около 1 см широко и 1 см дълго).

Пекат се в тава застлана с хартия за печене за половин час на 250 градуса. След като са минали 17 минути обърнете за да се изпекат равномерно и от другата страна.

По време на печенето на тези хапки не се слага никаква мазнина, а дори каймата се топи и ще видите, че ще се отдели голямо количество такава на дъното на тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: