Начин на приготвяне
Почистете лука и нарежете на полумесеци. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона.
Поставете лука в тигана и запържете до омекване. Вземете суровите наденички и ги цепнете по дължина.
Махнете червото от тях, да остане само месото, него начупете на парчета в тигана при лука. Разбъркайте и запържете 5 минути.
Разбийте яйцата, добавете нарязан на ситно магданоз и настърган пармезан.
Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте леко, колкото яйцата да се разпределят добре между месото. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.
Върху получения омлет сложете на места парчета от козето сирене или моцарела и поръсете с настърган кашкавал.
Прехвърлете тигана с фритатата в загрята фурна на 180 градуса за няколко минути до разтапяне на кашкавала.
Фритатата ала Гордън Рамзи е много вкусна.
Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва и фенел, аз не харесвам вкуса му и го пропуснах.
Препоръчвам използването на тиган с по малък диаметър.Аз не съобразих и ми се получи по разлят и не толкова пухкав.
Коментари