Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Апетитни бутчета с картофи на фурна

Апетитни бутчета с картофи на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Апетитни бутчета с картофи на фурна
Снимка: Марияна
1 / 4
12/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Сочни, ароматни и с топяща се в устата коричка - такива са нашите бутчета, които с удоволствие ще споделим с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • олио - 3 с.л
  • соев сос - 2 с.л
  • сол
  • чесън - на прах
  • картофи - 1 кг
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л
  • черен пипер
  • червен пипер - ½ ч.л
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - 1 с.л
  • вода
  • подправки - зелена по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета. В купичка си слагаме олиото, соевия сос, червен пипер. Добавяме чесън на прах.

Бутчетата ги посоляваме на вкус и черен пипер. Намазваме със сместа, която вече сме си приготвили. Оставяме да престоят 20 мин. През това време се приготвят картофите.

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги по дължина и ги слагаме в купа. Посоляваме на вкус, слагаме черен пипер. Добавяме малко сух чесън на вкус. Нарязваме лука на дребно. Прибавяме при картофите брашното, червения пипер и олиото.

Объркваме добре всичко. Нарязваме на ситно лук. Смиламе си пресни домати, нужно ни е 1 ч.ч в готов вид. Лукът и смлените домати ги слагаме и тях в купата при картофите. Разбъркваме добре.

В тавичка изсипваме картофите, които се подправили, между тях нареждаме бутчетата. Прибавяме вода да покрие почти картофите с пилето. По желание можем да сложим и зелени подправки.

Завиваме с лист фолио, краищата на което се подпъхват под ръбовете на тавата. Печем първо на 250 градуса за 10 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем към 1 час. Към края махаме фолиото и допичаме на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: