Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета. В купичка си слагаме олиото, соевия сос, червен пипер. Добавяме чесън на прах.
Бутчетата ги посоляваме на вкус и черен пипер. Намазваме със сместа, която вече сме си приготвили. Оставяме да престоят 20 мин. През това време се приготвят картофите.
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги по дължина и ги слагаме в купа. Посоляваме на вкус, слагаме черен пипер. Добавяме малко сух чесън на вкус. Нарязваме лука на дребно. Прибавяме при картофите брашното, червения пипер и олиото.
Объркваме добре всичко. Нарязваме на ситно лук. Смиламе си пресни домати, нужно ни е 1 ч.ч в готов вид. Лукът и смлените домати ги слагаме и тях в купата при картофите. Разбъркваме добре.
В тавичка изсипваме картофите, които се подправили, между тях нареждаме бутчетата. Прибавяме вода да покрие почти картофите с пилето. По желание можем да сложим и зелени подправки.
Завиваме с лист фолио, краищата на което се подпъхват под ръбовете на тавата. Печем бутчетата с картофи първо на 250 градуса за 10 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем към 1 час. Към края махаме фолиото и допичаме на 250 градуса.
Ако бутчетата с картофи ти харесват опитай и другите ни предложения за пиле с картофи като това класическо пиле с картофи на фурна или тази пиле с картофи яхния.