Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с пържени зеленчуци

Печени бутчета с пържени зеленчуци

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Печени бутчета с пържени зеленчуци
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Да сте виждали друго ястие, което така изразено да казва Бира, бира, бира"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • Марината
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • ПЪРЖЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 - 5 червени изпечени
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • захар - 1 к. л.
  • гъби - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се нареждат в намаслена тава, поливат се с предварително приготвената марината и престояват така няколко часа.

След това тавата се покрива с фолио и се слага в загрята на 190 градуса фурна за около 1 час. Махнете фолиото и допечете 10-15 минути.

Морковите и чушките нарежете на ленти, а гъбите и лука на филийки. В тиган сипете олио и сложете морковите, след 2-3 минути прибавете лук, поръсете със захар.

Пържете до карамелизиране на лука, добавете гъбите и чушките. Щом се запържат гъбите добавете солта, соевия сос, пипера, чубрицата и мащерката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: