Начин на приготвяне
Пилешките бутчета ги почистваме и измиваме.
В тиган с олио ги изпържваме за кратко време.
Премахваме от тигана, а на тяхно място поставяме пънчетата от броколи, наситнения праз и лук, нарязаните на кубчета чушки, моркови, домат и граха.
Оставяме да се задушават10-15 минути и добавяме доматеното пюре и домашната подправка заедно с 1 ч.ч вода.
Всичко това прехвърляме в глинен гювеч, като добавяме и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на едри кубчета.
Отгоре поставяме и пилешките бутчета, като поръсваме с подправката за пиле.
Затваряме глинения гювеч и поставяме във фурната, като печем около 40-50 минути на умерена температура.
Преди да извадим яденето, махаме капака и оставате да се запече и отгоре.
Сервираме ястието поръсено с наситнен магданоз.
Коментари