Турски бюрек с готови кори

13/08/2016
"Чудесна закуска за почивните дни !"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 803
  • Преглеждания за месеца2201
  • Преглеждания за седмицата257
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кръгла тава намазана с олио се нареждат две кори, като всяка се поръсва с малко олио. Приготвя се плънката като се разбиват яйцата и се разбъркват с натрошено сирене.

Част от плънката се разпределя върху двете кори. Следват нови две кори поръсени с олио и плънка. Така се прави докато продуктите привършат. С нож се нарязва на квадрати.

Маслото се разтопява и се залива бюрекът, а после се залива и с прясното мляко смесено с разбити яйца.

Фурната е предварително загрята. Печем на 180 градуса около 30 минути до зачервяване.

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-15%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
4.20 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#184430
Резултата е добър,но това е класическа рецепта за баница,нищо общо с ''турски бюрек'' :)
4
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесен е станал ,радвам се че ти харесва С домашно прясно мляко ще е още по добре защото то е истинското мляко ,другото е химия !
0
1
Марияна
Марияна
31.08.2016 10:30
Стана много вкусен бюрек. Залях го с домашно прясно мляко и яйца.Много добра рецепта.Пекох го повече време.
1
0