Начин на приготвяне
От бутер тестото се изрязва кръг достатъчно голям, за да може да обвие парчето сирене и да остане отгоре за загръщане. Камамберът се слага върху едно малко бутер парче (15см х 15см), като отдолу и отгоре над питата сирене се редят резенчета салам.
Премествате плънката върху големия кръг, нарязвате го отстрани като лъчи на слънце и започвате да ги загръщате върху Камамбера като ги лепите плътно един лъч върху другия. Питката се слага в огнеупорен съд (може в гювеч или йена) във фурната и се пече до готовност на 240 градуса.
Има възможност, ако не сте стегнали достатъчно лъчите, част от сиренето да изтече, но и така ще е вкусно. Именно затова е по-добре да печете в по-тесен съд, който ще обгърне питката и няма да позволи на плънката да се разтече.
Ако поднесете, докато е още топла, сиренето ще се разтече, но пък вкусът и ароматът му са по-силни, докато е топло.
Коментари
Лично аз не харесвам камамбер,много ми е миризливо и меко,не е по вкуса ми, другото което ми направи впечатление е колбаса.Напълно излишен е в случая със това сирене.Със сирене от такъв клас като камамбер, определено не бих го комбинирала със шпек, но въпрос на избор все пак.