Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Бутер питка със сирене Камамбер

Бутер питка със сирене Камамбер

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бутер питка със сирене Камамбер
Снимка: Monika Ivanova
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматна, богата и много вкусна бутер питка със сирене Камамбер. Не може да се спрете и докрай ще я изядете!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 гр.
  • камамбер - 250 - 300 г (една пита)
  • колбаси - 8 колелца шпек
  • сусам
  • яйца - 1 бр.
  • мазнина - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутер тестото се изрязва кръг достатъчно голям, за да може да обвие парчето сирене и да остане отгоре за загръщане. Камамберът се слага върху едно малко бутер парче (15см х 15см), като отдолу и отгоре над питата сирене се редят резенчета салам.

Премествате плънката върху големия кръг, нарязвате го отстрани като лъчи на слънце и започвате да ги загръщате върху Камамбера като ги лепите плътно един лъч върху другия. Питката се слага в огнеупорен съд (може в гювеч или йена) във фурната и се пече до готовност на 240 градуса.

Има възможност, ако не сте стегнали достатъчно лъчите, част от сиренето да изтече, но и така ще е вкусно. Именно затова е по-добре да печете в по-тесен съд, който ще обгърне питката и няма да позволи на плънката да се разтече.

Ако поднесете, докато е още топла, сиренето ще се разтече, но пък вкусът и ароматът му са по-силни, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Браво! Рецептата е интересна! По принцип един добър готвач трябва да умее да съчетава различни вкусове, стига да са сполучливи. Ще опитам да приготвя тази рецепта. Хубав ден
15.08.2016 13:00
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изключително съм изненадана от тази рецепта, изглежда много добре, поздравления!
Лично аз не харесвам камамбер,много ми е миризливо и меко,не е по вкуса ми, другото което ми направи впечатление е колбаса.Напълно излишен е в случая със това сирене.Със сирене от такъв клас като камамбер, определено не бих го комбинирала със шпек, но въпрос на избор все пак.
14.08.2016 15:44
1
1
Покажи всички подкоментари