Начин на приготвяне
Разбих 6 яйца с една чаша захар, но яйцата ми не бяха от домашни кокошчици, ами от градски, мързеливи кокони и никак не бяха жълти. Затова и реването стана бяло. Та разбих ги аз до хубава пяна.
Изсипах 2 пакетчета ванилена захар и около 100 г брашно. Изсипах сместа в намаслена тавичка и го изпекох, като не съм загрявала предварително фурната, до суха клечка.
Наду се и стана идеално, просто не отварях фурната, а когато се запече и дойде време да пробвам с клечката, отворих фурната малко и след 5 минути отворих цялата вратичка. Когато го извадих го залях с около 350-400 мл студено прясно мляко, подсладено с пудра захар.
Разбих 500 мг заквасена сметана с пудра захар и ванилия и изсипах отгоре. Поръсих с кокосови стърготини и прибрах за час да стегне.
Страхотна лятна вкусотия :) Да ви е сладко!
Коментари