Закуски с кашкавал и масло

18/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф7192616045
"Днес е ваш ред да сготвите закуска и бихме искали да опитаме от тези кашкавалки с масло "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 667
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • кашкавал - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • яйцa - 1 бр.
  • масло - 240 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 250 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и солта в купичка. Пресяваме си брашното в съд и в него правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето и солта. Стопляме си леко водата и слагаме вътре кубчето мая, 1 ч.л. захарта и 1 с.л. брашно.

Размиваме добре маята и разбъркваме. Оставяме за 10 мин., покрита на топло да шупне.

Прибавяме водата със захарта и маята. Добавяме и олиото. Замесваме тестото. Доомесваме тестото върху намазнен плот. Покриваме тестото с кърпа на топло да втаса за 50 мин.

Разделяме тестото на части. Размекваме си добре маслото.С намазнени с масло ръце си оформяме овали.

В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме закуските. Настъргваме кашкавала с ренде. Пoръсваме малко кашкавал върху всяка закуска и слагаме малко масълце.

Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Хапваме с айран.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
18.08.2016 20:14
Страхотни са,изглеждат точно като от баничарница :)
1
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
18.08.2016 21:19
С риск да обидя Марияна ще кажа моето мнение..тези закуски на снимката са купени или правени в баничарница както каза Соня.Ще обясня и защо мисля така: тези закуски на 180градуса ще се пекът средно между 50-60минути. В рецептата е обяснено че тестото се оформя на овал и се поръсва с кашкавал.Ако се поръсят в началото кашкавалът ще изгори за това време. на снимката обаче ясно се вижда че тестото под кашкавала е добре запечено,следователно тестото на снимката първо е печено и в края е добавен кашкавала. По моя преценка снимката не отговаря на рецептата. Няма как да сложиш кашкавал в началото на печенето и той да изглежда разтопен в средата и приятно запечен от страни, по скоро ще е овъглен. Но все пак Марияна си знае как ги е приготвила и ако това на снимката е направила по тази рецепта тогава браво за способностите,има вълшебна фурна :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв