Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват и подсушават. Настъргват се на ситното ренде. Посоляват се и се оставят в цедка да се изцедят за около 1 час. Течността се запазва.
Настъргва се сиренето и се добавя към тиквичките, наситнен копър, мента, магданоз, наситнен лук, наситнен чесън, малко сол, кимион, кориандър. Добавят се яйцата и брашното.
Сместа се омесва с ръка и трябва да е мека и лепкава. Ако е суха, се добавя малко от изцедения сок от тиквичките, но при точно спазване на рецептата не е необходимо.
С лъжица се загребва от сместа, а с друга лъжица се избутва в горещото олио. Пържат се и от двете страни.
Готови се редят върху домакинска хартия, за да се изцеди мазнината им, но такава почти няма.
Зеленчуковите кюфтета се поднасят с цедено кисело мляко.
Мюджверът е много вкусно ястие.
Източник: MasterChef Максут Ашкар
Забележка: Приготвих ги, като съм ползвала дълги тиквички. Сиренето не съм го настъргвала, а леко го смачках с ръка, нека да остане на малки бучки. Спазила съм точно рецептата като грамаж. Ползвах лъжица за сладолед за оформянето им на хубави топки.
Коментари