Мюджвер

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Мюджвер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусно предложение за обяд или лека вечеря, подходящо за горещите летни месеци!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1/2 кг кръгли
  • сирене - 100 г или кашкавал
  • магданоз - 1/2 вр.
  • мента - 2 щ.
  • копър - 1 вр.
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 щ. на прах
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • лук - 1/2 гл. стар
  • олио - за пържене в повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и подсушават. Настъргват се на ситното ренде. Посоляват се и се оставят в цедка да се изцедят за около 1 час. Течността се запазва.

Настъргва се сиренето и се добавя към тиквичките, наситнен копър, мента, магданоз, наситнен лук, наситнен чесън, малко сол, кимион, кориандър. Добавят се яйцата и брашното.

Сместа се омесва с ръка и трябва да е мека и лепкава. Ако е суха, се добавя малко от изцедения сок от тиквичките, но при точно спазване на рецептата не е необходимо.

С лъжица се загребва от сместа, а с друга лъжица се избутва в горещото олио. Пържат се и от двете страни.

Готови се редят върху домакинска хартия, за да се изцеди мазнината им, но такава почти няма.

Зеленчуковите кюфтета се поднасят с цедено кисело мляко.

Мюджверът е много вкусно ястие.

Източник: MasterChef Максут Ашкар

Забележка: Приготвих ги, като съм ползвала дълги тиквички. Сиренето не съм го настъргвала, а леко го смачках с ръка, нека да остане на малки бучки. Спазила съм точно рецептата като грамаж. Ползвах лъжица за сладолед за оформянето им на хубави топки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Течността защо се запазва, като не се ползва никъде?
25.06.2023 20:04