Начин на приготвяне
Пилето и заекът се нарязват на парчета, а чушката - на кубче. Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматите се настъргват.
Загрявате зехтина в голям тиган и в него се запържват пилешкото и заешкото месо, докато не се запечатат от всички страни. Когато месата са готови, към тях се добавят чушката, бобът и грахът, а след това магданозът и чесънът.
Когато всичко се позапържи добре, се добавят и доматите. Когато сокът от настърганите домати поизври малко, ястието се подправя с червен, черен пипер и сол и се залива с 2 литра гореща вода.
Така ври на силен огън около пет минути, след което котлонът се намалява на средна температура и ястието ври 40 минути. След това се добавя оризът, щипка шафран, огънят се усилва и ври още 15 минути.
Преди сервиране ястието се оставя да почине 5~10 минути.
Коментари