Начин на приготвяне
Вземете най-големия тиган, с който разполагате или специален тиган, подходящ за паеля, ако случайно имате такъв! Ще ви трябва и капак.
Добавете зехтин и го загрейте на средна температура и запържете скаридите до златисто. Поръсете ги със сол и черен пипер и прехвърлете в друг съд.
В същия тиган добавете още малко зехтин и запържете лука за 5 минути до златисто.
Добавете чесъна, разбъркайте една минута, след което добавете картофите, доматите, чушките и гъбите. Подправете се със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе около 5 минути.
Изсипете виното и разбъркайте за една минута, след това добавете ориза, разбъркайте добре още една минута, след което изсипете граха и зеленчуковия бульон, в който предварително сте разтворили шафрана.
Покрийте тигана с капака и изчакайте всичко да заври, след това добавете мидите и скаридите и оставете ястието да къкри около 30 минути, докато течността се абсорбира от ориза.
Полейте с лимоновия сок, поръсете с прясно нарязания магданоз и пушен червен пипер.
Сервирайте горещо!
Паелята с картофи е много вкусна!