Паеля с картофи

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Паеля с картофи1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зехтин - 6 с.л.
  • кралски скариди - 250 г
  • миди - 500 г сварени с черупката
  • лук - 1 глава бял, нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, накълцани на ситно
  • картофи - 4 бр., нарязани на кубчета
  • домати - 3 бр., нарязани на кубчета
  • печени чушки - 250 г от буркан, изцедени и нарязани на парчета
  • гъби - 400 г, нарязани на половинки
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • ориз - 200 г
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • шафран - 1 щипка
  • грах - 200 г замразен
  • лимони - 2 бр., само сока
  • магданоз - 2 с.л. пресен, нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете най-големия тиган, с който разполагате или специален тиган, подходящ за паеля, ако случайно имате такъв! Ще ви трябва и капак.

Добавете зехтин и го загрейте на средна температура и запържете скаридите до златисто. Поръсете ги със сол и черен пипер и прехвърлете в друг съд.

В същия тиган добавете още малко зехтин и запържете лука за 5 минути до златисто.

Добавете чесъна, разбъркайте една минута, след което добавете картофите, доматите, чушките и гъбите. Подправете се със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе около 5 минути.

Изсипете виното и разбъркайте за една минута, след това добавете ориза, разбъркайте добре още една минута, след което изсипете граха и зеленчуковия бульон, в който предварително сте разтворили шафрана.

Покрийте тигана с капака и изчакайте всичко да заври, след това добавете мидите и скаридите и оставете ястието да къкри около 30 минути, докато течността се абсорбира от ориза.

Полейте с лимоновия сок, поръсете с прясно нарязания магданоз и пушен червен пипер.

Сервирайте горещо!

Паелята с картофи е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: