Начин на приготвяне
Чорбаджийските чушки с отрязани дръжки се нареждат на скара и печем от всички страни. Изваждат се в тенджера и се покриват с капак, да се задушат.
Приготвят се два буркана с винтови капачки. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.
Нареждаме чорбаджийските чушки почти до горе. Между тях поставям парченца чесън и клонки копър. Най отгоре се поставят кръгчета моркови и ленти от зелена чушка.
Във всеки буркан се сипва оцет до чертата и се допълва с вода. После сипваме течността от двата буркана в касерола, добавя се сол и захар и се загрява за кратко.
Може да опитате на вкус, ако не ви харесва, да добавите още сол или захар.
Заливаме чушките с марината, затваря се с капачка и обръщаме надолу да се вакумира. Нареждат се бурканите на тъмно и хладно място.
Пукани чорбаджийски чушки без варене са готови.
Ако обичаш лютичко, опитай и тези пукани люти чушлета или нашите люти чушки в буркани.
Коментари
няма ли да станат бомбаш
Благодаря!