Начин на приготвяне
Почистват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки, като се изрязват с нож.
В буркан с винтова капачка се сипва оцетът, солта, захарта и стрит на прах аспирин. Пълним буркана с чушки, като се нареждат изправени.
Ако са по-дълги отдолу, се срязват да станат с височината на буркана. Между чорбаджийските чушки се поставят нарязани скилидки чесън.
Загрява се вода и допълваме догоре буркана. Затваря се с капачка и обръщаме с винта надолу, за да се вакумира. Съхранява се на хладно.
За по-голяма доза всичко се увеличава според бурканите.
Суровите чорбаджийски чушки без варене са готови.
В сезона на чорбаджийските чушки препоръчваме непременно да опиташ и тези чорбаджийски чушки с доматен сос или чорбаджийските чушки в буркани за зимата.
Коментари