Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани чорбаджийски чушки в специална марината

Пукани чорбаджийски чушки в специална марината

редакция:
ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пукани чорбаджийски чушки в специална марината
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
6
"Леко пикантни и в специална марината - перфектните пукани чушки вече са само на една рецепта разстояние от вас"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 150 г
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр, бейби
  • магданоз - 1/4 връзка
  • копър - 1 с.л. сушен
  • за маринатата на един буркан
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркана изсипете първо оцета, захарта и солта и разбъркайте, докато се разтворят. След това добавете сушения копър и олиото и отново разбъркайте.

Изпечете чушките направо на скарата.

Напълнете чушките още топли в приготвените с марината буркани, като притискате добре. Между тях поставяйте нарязани на шайби скилидки чесън, тънко нарязани колелца бейби морков и нарязан магданоз.

Затворете бързо бурканите с капачките и ги обърнете надолу, докато се охладят.

След като се охладят може да съхранявате в хладилник.

Виж също колко трайност имат туршиите и какъв оцет се слага на туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: