Печен боб с наденица

20/08/2018
"Ами това е...лесно, познато, много любимо, защото е винаги супервкусно Бон Апети!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193 905
  • Преглеждания за месеца3852
  • Преглеждания за седмицата361
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба, покрийте го с вода и го сложете да заври. След като заври, изхвърлете водата и добавете нова, като покриете боба и налеете още толкова вода.

Добавете ситно нарязаните лук, морков и чушка. Сварете боба до готовност.

Загрейте олиото в тава, добавете червеният пипер и доматеният сок. Запържете леко.

Изсипете фасула в тавата, овкусете със сол и добавете наденицата, нарязана на желаните от вас парчета.

Печете боба, докато ястието получи кафеникав загар.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веселина Константинова
Благодаря! Много е вкусно!
1
0
Елица Иванова
Невероятна рецепта ! Браво !
1
2
Веселина Константинова
Да, джоджена е перфектна подправка за боба! Аз също го използвам, но в случая съм овкусила с чубрица. Джоджена и чубрицата са подправки с много силен аромат и някак си няма да се напаснат двете едновременно.
7
4