Начин на приготвяне
Обелваме краставицата, почистваме я от семките и я нарязваме на ситно. Морковите също обелваме и настъргваме. Същата процедура е и при лука.
В малка тенджера разтопяваме маслото и на средна температура и задушаваме краставицата, морковите, лука и пипера за около 6 мин, разбърквайки непрекъснато.
Разтваряме кубчето бульон в топлата вода и поставяме съда на котлона да заври. Прибавяме ситно нарязания магданоз и дръпваме съда настрани.
В средно голяма купа смесваме крутоните със зеленчуковата смес. Поставяме почистената риба в леко намаслена тавичка. След това напълваме всяка от пъстървите с 1/4 от горната смес. Печем около 20 мин.
Поднасяме с гарнитура от мариновани гъби пачи крак. За целта изцеждаме добре гъбите и ги овкусяваме със зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер, копъра и чесъна.