Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушен пачи крак с левурда

Задушен пачи крак с левурда

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушен пачи крак с левурда
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Това ястие ще ви докаже защо гъбите биват наричани горско месо"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 500 г
  • лук - 1 глава
  • левурда - 1 връзка
  • масло - 60 г
  • бадемово мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите пачи крак. В тенджера сложете маслото, нарязания лук и задушавайте, добавете и гъбите. Задушавайте 10 минути.

Бадемовото мляко смесете с малко горчица и залейте върху гъбите и продължете с готвенето.

Левурдата измийте и нарежете, а след 5 минути задушаване я прибавете към гъбите.

Оставете да се задушава, подправете със сол и пипер.

Когато течността се изпари гъбите са готови. Консумирайте топли с хляб, ориз или кускус - по желание.

Задушеният пачи крак с левурда е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: