Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с пачи крак

Гъбена супа с пачи крак

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Гъбена супа с пачи крак
Снимка: Росица Маринова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ако се чудите с какво да замените супите с месо, тази гъбена супичка е перфектният вариант"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 600 г гъби
  • краве масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • вода - 500 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Режем и лука на дребно.

Слагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута.

Добавяме пачия крак и солта и бъркаме около 5 минм докато поомекнат и намалят обема си, след което добавяме и червения и черния пипер, отново бъркаме.

Добавяме млякото и водата и оставяме гъбената супа да ври около 20 минути, като от време на време разбъркваме.

След като гъбената супа с пачи крак е готова, я сваляте от котлона и добавяме ситно нарязания копър.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: