Начин на приготвяне
Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода.
Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката.
Прехвърлете в отделен съд заедно с бульончето и загрейте още малко мазнина на око в тигана. Запържете скълцания зелен лук, след което добавете и почистения и нарязан чесън.
Добавете отцедения ориз и запържете за кратко заедно с него. Долейте отделилото се от гъбите бульонче и постепенно доливайте по половин или 1 ч.ч. топла вода, бъркайте до абсорбиране от ориза и след това доливайте, докато оризът се свари, но не напълно, защото трябва да остане не напълно разварен и да е леко хрупкав. Малко преди края на варенето добавете гъбите и разбъркайте внимателно с тях.
Финално овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с 2-3 с.л. крема сирене, и вашето ризото е готово.