Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пачи крак

Ризото с пачи крак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ризото с пачи крак
Снимка: Fat Berta
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ризото с ароматни гъби, да добавим и бутилка Просеко, за да е пълно щастието"

Необходими Продукти

  • пачи крак - около 500 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. подходящ за Ризото
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - на око
  • сол
  • черен пипер
  • крема сирене - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите с четка, а ако са прекалено мръсни, ги измийте и ги подсушете. Ориза също измийте и накиснете за кратко във вода.

Накъсайте пачия крак и го запържете в малко сгорещено олио, докато си пусне леко водичката.

Прехвърлете в отделен съд заедно с бульончето и загрейте още малко мазнина на око в тигана. Запържете скълцания зелен лук, след което добавете и почистения и нарязан чесън.

Добавете отцедения ориз и запържете за кратко заедно с него. Долейте отделилото се от гъбите бульонче и постепенно доливайте по половин или 1 ч.ч. топла вода, бъркайте до абсорбиране от ориза и след това доливайте, докато оризът се свари, но не напълно, защото трябва да остане не напълно разварен и да е леко хрупкав. Малко преди края на варенето добавете гъбите и разбъркайте внимателно с тях.

Финално овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с 2-3 с.л. крема сирене, и вашето ризото е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: