Лесни чушки бюрек

AntoanetaAntoaneta
Новак
159728
Лесни чушки бюрек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сочни и ароматни - чушките бюрек са идеални за похапване, за мезе или за да нагостите гостите"

Необходими Продукти

  • чушки - 18 бр. (червени, зелени, шарени, но не големи)
  • сирене - 200 г или 250 г (не деликатес)
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат (може, изтърбушени или с дръжките).

След това ги белим, ако са с дръжки, ги режем от горната част, така че да падне чуканчето. Почистваме и от семенцата, но не ги мием, за да запазим вкуса и аромата на чушката.

Пълним чушките със сиренето, но без да ги тъпчем, овалваме ги в брашно, след това в яйце (панираме) и пържим в силна мазнина до златисто около 15 мин ( на зареждане).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: