Маруски

Маруски
Снимка: Ирина Маринова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15-16 бр.
"Зад това име се крият най-вкусните кренвиршки, които може да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр. и 1 жълтък за намазване
  • масло - 60 г разтопено
  • вода - 75 мл топла за разтваряне на маята
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл топла
  • мая - 25 г прясна
  • кренвирши - 10 - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа се слага пресятото брашно, добавя се маята, която е размита с 75 мл топла водичка със солта и захарта. Добавя се и яйцето.

Всичко се омесва на пухкаво тесто, което се оформя на топка и се слага в намазнен съд и се слага кърпа отгоре или домакинско фолио, за да се избегне образуването на коричка.

След като втаса тестото се омесва на ново, разточва се и се реже на ленти, с които увиваме кренвиршите.

Поставяме в намазнена тавичка и намазваме с жълтък разреден със съвсем малко водичка. Пече се на 180°. След като добият златист цвят са готови, след изваждането се повиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: