Сладки очички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сладки очички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Уникално вкусни и леко калорични очички, които обаче си заслужава да се опитат. Ако трябва после ще потичаме малко."

Необходими Продукти

  • рула - 4 бр. готови шоколадови
  • масло - 100 г
  • какао - 2 с.л
  • сладко - 100 г от горски плодове
  • орехи - 2 с.л. мляни
  • крем - 1 бр. полуготов пудинг ванилия
  • желатин - 10 г
  • шоколад - 100 г
  • кокосови стърготини - 10 г
  • сладкарска боя - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема по указание на опаковката. Предвидете си прясно мляко и малко захар за пудинга, обикновено за направата му на опаковката ще пише, че трябва да ги добавите.

Разтворете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне. След като набъбне го сложете в топлия крем и разбъркайте. Добавете няколко капки от боята и оцветете крема в синьо-лилав цвят. Ако се притеснявате от сладкарските бои, може да ги пропуснете. Оставете да се охлади.

Направете сместа за сладките като в купа натрошите готовите рула, може да използвате и сухи пасти, количеството им е около 400 г.

Разтопете маслото и го сложете в купата заедно със сладкото, какао и орехите. Размесете всичко с ръка до лепкава хомогенна смес. Покрийте с фолио и оставете във хладилника за половин час да стегне.

Когато сместа е стегнала, намокрете леко ръцете си и взимайте по малко от сместа като оформяте малки топчета с големина на топче пинг-понг. Посплескайте го леко от едната страна и поставете в чиния. Така оформете всички до изчерпване на сместа. Поставете чинията в хладилника за 4 часа да стегнат хубаво.

Вземете крема и с лъжица гребвайте от него и нанесете слой върху получените топчета. Отгоре в средата им сложете по малко от настъргания шоколад и кокосови стърготини, получават се малки слади с формата на око. Сложете в хладилника за още 4 часа.

Консумирайте добре охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: