Начин на приготвяне
Направете крема по указание на опаковката. Предвидете си прясно мляко и малко захар за пудинга, обикновено за направата му на опаковката ще пише, че трябва да ги добавите.
Разтворете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне. След като набъбне го сложете в топлия крем и разбъркайте. Добавете няколко капки от боята и оцветете крема в синьо-лилав цвят. Ако се притеснявате от сладкарските бои, може да ги пропуснете. Оставете да се охлади.
Направете сместа за сладките като в купа натрошите готовите рула, може да използвате и сухи пасти, количеството им е около 400 г.
Разтопете маслото и го сложете в купата заедно със сладкото, какао и орехите. Размесете всичко с ръка до лепкава хомогенна смес. Покрийте с фолио и оставете във хладилника за половин час да стегне.
Когато сместа е стегнала, намокрете леко ръцете си и взимайте по малко от сместа като оформяте малки топчета с големина на топче пинг-понг. Посплескайте го леко от едната страна и поставете в чиния. Така оформете всички до изчерпване на сместа. Поставете чинията в хладилника за 4 часа да стегнат хубаво.
Вземете крема и с лъжица гребвайте от него и нанесете слой върху получените топчета. Отгоре в средата им сложете по малко от настъргания шоколад и кокосови стърготини, получават се малки слади с формата на око. Сложете в хладилника за още 4 часа.
Консумирайте добре охладени.