Сладко от праскови с лимонена киселина

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
23/08/2016
"Това ароматно сладко от праскови с лимонена киселина е най-добрият приятел на палачинките!"
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 841
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели праскови. Измийте, обелете и ги нарежете на кубчета. Поръсете ги със захарта и ги оставете за една нощ да си пуснат соковете.

Варете на умерен огън, докато започне да се сгъстява. Към края бъркайте периодично, за да не загори. Накрая добавете лимонената киселина и индришето. След 5 минути свалете от котлона.

Напълнете сладкото горещо в подсушени бурканчета. Обърнете ги с капачката надолу и оставете да изстинат. За по-сигурно, може да ги сварите за 5 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар