Пукани чушлета в сладко-кисел сос

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
23/08/2016
"Пикантни пукани чушлета, от които все ни се иска да си бяхме приготвили повече!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 613
  • Преглеждания за месеца1530
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 1.5 кг
  • оцет - 1 л
  • захар - 1 кг
  • сол - на вкус
  • копър - 2 връзки
  • чесън - 2 - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете чушлетата за съвсем кратко от двете страни. Смесете захарта с оцета и сол на вкус. Сложете на котлона да заври. Варете докато се разтопи захарта.

Сложете чушлетата в купа. Към тях добавете нарязания копър и нарязаните скилидки чесън. Залейте ги с горещата марината. Разбъркайте добре и оставете да изстинат.

Подредете чушлетата в бурканчета и ги залейте с маринатата (ако не ви стигне, направете допълнително). Затворете бурканчетата и ги оставете на сухо и хладно място.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар