Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни сладки Лебкухен

Коледни сладки Лебкухен

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Коледни сладки Лебкухен1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20-25 бр.
"Дали Дядо Коледа ще донесе подаръци на онези деца, които не са му оставили коледни сладки?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 125 г
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • анасон - 1/2 ч.л. смлени семена
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • канела - 1/2 ч.л.
  • есенция - 2 капки бадемова + 1 капка ромова есенция+ 1 капка лимонена
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • олио - 3 - 4 капки
  • бадеми - 125 г смлени + 125 г белени и счукани
  • бонбони - 125 г плодови, захаросани (цукати)
  • захар - 150 г пудра, за глазурата
  • вода - 2 - 3 с.л. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване, като добавяте постепенно захарта. Към сместа добавете бакпулвера, мускатовото орехче, джинджифила, индийското орехче, канелата, карамфила, анасона, есенциите, олиото, млените и счукани бадеми. Нарежете захаросаните плодови бонбони на ситни квадратчета и ги разбъркайте към останалата смес.

Сместа се разстила внимателно върху кухненска хартия или фолио, с помощта на намазнена форма за сладки се изрязват сладките и внимателно се поставят в намазнена тава, също върху хартия за печене. Може и просто да оформите овални сладки без да ги режете с формички.

Коледните джинджифилови сладки се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна.

След това се намалява и се пекат около 20 минути. Намазват се с глазурата от разбърканите заедно пудра захар и водичка. Трябва да се получи течна маса, която се нанася с четка върху горещите сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Рецептата ми изглежда много точна и смятам да я пробвам тези дни. Само една забележка имам - индийското орехче и мускатовото орехче са едно и също, така че начинаещите, които не знаят, да не си блъскат главата, къде да ги търсят и двете :)
14.12.2012 21:33
2
1