Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от царевица, грах и моркови

Огретен от царевица, грах и моркови

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Огретен от царевица, грах и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • царевица - 1 кг
  • грах - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • кашкавал - 400 г
  • за бешамел
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се рони и се бланшира във вряща подсолена вода. Морковите се обелват, нарязват се на кубчета и също се бланшират. Грахът също се бланшира. В тенджера се кипва млякото и се оставя настрана.

В подходящ съд се слага маслото да се разтопи. Когато е готово, към него се добавя брашното и се бърка, докато не ви замирише на запържено брашно. Когато е готово, се добавя към млякото и се бърка, докато се смесят добре.

В тава се смесват всички зеленчуци, слага се половината кашкавал, разбитите яйца, зеленчуковият бульон и част от бешамела. Разбърква се добре, залива се с останалия бешамел, поръсва се с останалия кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: