Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Домашен сос песто

Домашен сос песто

Домашен сос песто3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Песто по домашно му - остава само да го опитате с препечена филийка хляб"

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • босилек - 50 - 100 г
  • олио
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • балсамов оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате олио в блендера, колкото да покрие перките, добавяте и чесъна и пускате за минутка.

След това добавяте магданоза, босилека и още малко мазнина.

Овкусявате със солта, черния пипер и балсамикото или оцетът.

Трябва да ви се получи хомогенна смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
В оригиналното песто не се слага балсамов оцет! Оригиналното песто се прави със зехтин, не с олио! И не видях нито пармезана, нито кедровите ядки! Това не е абсолютно никакво песто!
04.09.2017 13:08
1