Сос Бордолез

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сос Бордолез1 / 2
26/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава воден, обелен и нарязан
  • сол - 1 щипка
  • червено вино - 1 ч.ч. сухо
  • бульон - 2 ч.ч. телешки от кости
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете на слаб до умерен котлона скълцания лук, докато се карамелизира за около 15-20 минути, като от време на време разбърквайте.

След това долейте червеното вино. Оставете да къкри на слаб котлон, докато се изпари и се сгъсти. Разбърквайте от време на време и внимавайте, защото може лесно да прегори.

Долейте телешкия бульон, изчакайте да кипне и варете, докато се изпари наполовина (около 10 минути).

Прецедете соса в сосиера през цедка, като притискате с лъжица парченцата лук, докато преминат през цедката.

Солта и черният пипер се добавят на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
От бульона на телешките кости се получава и демиглас, който е основен тъмен сос и може да се използва за телешко или свинско месо.
27.08.2016 00:25