Вкусен домашен бюрек

27/08/2016
"Домашен бюрек с ръчно точени кори - няма как да му устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 886
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете захарта, солта и олиото. Добавяйте постепенно хладка вода, до получаването на гладко и еластично тесто.

Поръсете го с брашно, покрийте го с домакинско фолио и го оставете за 20 мин да се отпусне.

Разделете тестото на 3 топки. Поръсете с брашно повърхността, върху която ще точите. Разточете три тънки кори.

Намажете всяка кора с разтопена свинска мас, поръсете с натрошена сирене. Завийте всяка кора на руло.

В намазнена подходяща тава оформете бюрека. Наважете горната част с разбит жълтък. Изпечете в сгорещена фурна до златисто.

Готовият бюрек поръсете със студена вода и завийте с чиста кърпа за около 10 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар