Начин на приготвяне
Първо си подготвяме корите, като ги нарязваме на четири триъгълника.
Така получаваме 12 бр. които ги подреждаме една върху друга.
Разбиваме си яйцата в дълбок съд, като към тях добавяме прясното мляко, олиото и бакпулвера.
Готовата смес разбърквате добре.
Натрошаваме си сиренето и оставяме на страна.
Намазваме си тавата с малко олио.
Слагаме върху всяка кора от яйчената смес и разнасяме равномерно.
Плънката поставяме в широкия край на триъгълник.
Навиваме на руло и после на охлюв.
Нареждаме ги в тавата, поставяме по парченце масло в центъра на всяко парче.
Поръсете със сусам и оставяме бюрека за 10-15 минути да поеме течността.
Поставяме в загрята фурна на 180 градуса.
Печете Гюл бюрека около 30 минути, или до желания загар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за турски бюрек или класическата баница със сирене.