Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек, изпечен във фурна

Пълнен заек, изпечен във фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пълнен заек, изпечен във фурна
Снимка: Минчо
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
300 мин.
Порции
6 - 8
"Понякога най-голямото щастие е просто да се съберете със семейството си и да похапнете вкусно!"

Необходими Продукти

  • заек - 1.5 - 2 кг изчистен, питомен
  • бекон - 200 г
  • олио - 4 с.л. растително масло
  • масло - 30 г краве
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • бульон - 1.5 ч.ч. пилешки или телешки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • стафиди - шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 0.5 ч.л. смлян
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • босилек - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се нарязаният бекон в сух тиган.

В 2 с.л. масло се задушават нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавя се сол, беконът, оризът и се заливат с бульона.

Ври, докато оризът поеме течността. Слагат се стафидите.

Заекът се натрива със смес от сол, червен пипер, черен пипер и 1 с.л. масло.

Напълва се с плънката и се зашива.

Поставя се в намазана тавичка, налива се виното, поставят се босилекът и магданозът и се завива с фолио.

Пече се 4 часа на 140 градуса. Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 мин на 200 градуса.

Намазва се с кравето масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно изглежда зайчето!Ние сме големи фенове,а и баща ми отглежда,така че със сигурност ще пробваме рецептата.
29.08.2016 14:49