Сочно свинско с ориз на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
29/08/2018
"Често приготвяно и много любимо."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503 839
  • Преглеждания за месеца2758
  • Преглеждания за седмицата145
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по-мазните части на тялото като свински врат или свински гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по-крехко. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвайте.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука.

Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете свинското с ориз. Печете около 25 мин до готовност на ориза.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 14
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лилс1895
Лилс1895
03.06.2020 19:56
Оризът стана много вкусен .Благодаря за споделената рецепта!
0
0
Vasil Popov Sr.
Vasil Popov Sr.
09.02.2019 11:01
Благодаря ви! Правя я в момента, докато чакам дъщеря ми да се прибере от олимпиада. Надявам се да и хареса.
4
4
Потребител#184142
скъпа как се казваше забравих извинявам се!!! защо мазно месо????????? майсторлъка е да направиш от сухо месо като бут например крехко и со4но!!!!! аз така и правя
благодаря!
18
28