Сочно свинско с ориз на фурна

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
29/08/2018
"Често приготвяно и много любимо."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
46 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385 667
  • Преглеждания за месеца4089
  • Преглеждания за седмицата2848
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена46

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по-мазните части на тялото като свински врат или свински гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по-крехко. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвайте.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука.

Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете свинското с ориз. Печете около 25 мин до готовност на ориза.

Рейтинг

5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vasil Popov Sr.
Vasil Popov Sr.
09.02.2019 11:01
Благодаря ви! Правя я в момента, докато чакам дъщеря ми да се прибере от олимпиада. Надявам се да и хареса.
3
3
genata1
genata1
23.04.2017 11:39
скъпа как се казваше забравих извинявам се!!! защо мазно месо????????? майсторлъка е да направиш от сухо месо като бут например крехко и со4но!!!!! аз така и правя
благодаря!
18
24
Ivo
Ivo
26.09.2016 01:11
Защо зеленчуков бульон , след като имаме бульон от варенето на месото !!
66
7
Димитър Дадачев
Слагаш кубче зеленчуков бульон в този от варенето на месото , чети малко ... така придава вкус и аромат . Аз лично слагам половин кубче зеленчуков и половин кубче гъбен бульон .
15
5