Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с ориз на фурна (Класическа рецепта)

Свинско с ориз на фурна (Класическа рецепта)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско с ориз на фурна (Класическа рецепта)
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Всеки ден може да хапваме от тази класика и всеки път ще ни е вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 2 ч.ч. български
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на кубчета, поставете го в тенджера със студена вода и го поставете на котлона да заври. Докато заври, премахвайте образувалата се пяна на повърхността.

Нарежете лука и скилидката чесън на ситно, прибавете ги заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер, оставете да се вари до готовност на месото.

През това време измийте ориза много добре под течаща вода и прецедете. На дъното на тава разпределете ориза равномерно, подредете месото върху него и залейте с 6 ч.ч. от бульона на месото, ако не ви достигне, добавете топла вода.

Посолете ястието на вкус, а отгоре разпределете нарязаното на кубчета масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на свинското с ориз.

Извадете готовото ястие от фурната и завийте с чиста кърпа да се задуши.

Не оставяйте свинското с ориз във фурната, така изсъхва месото и препича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: