Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Точени бомбички с масло и сирене

Точени бомбички с масло и сирене

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Точени бомбички с масло и сирене1 / 7
29/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Невероятни пухчета, които може да сервирате както на партита, така и вкъщи пред телевизора!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - около 700 - 800 г
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • мая - колкото кибритена кутийка
  • олио - 3 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • За плънката
  • сирене - 150 г
  • масло - 100 г разтопено
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвате маята и захарта в млякото, както и 3-4 с.л. брашно. Разбърквате добре и оставяте да се активира. Когато маята шупне, я изсипвате в половината брашно, като добавите и останалите продукти.

Разбърквате и започвате бавно да добавяте останалото брашно. Започвате да месите, докато получите меко и еластично тесто. Оставяте го да втаса, след което го разделяте на 2 части.

Разточвате първата в правоъгълна форма с дебелина половин пръст. Намазвате навсякъде с разтопеното масло и поръсвате със сиренето. Навивате на руло и режете на кръгчета, дебели около 3 пръста.

Всяко кръгче поставяте във форма за мъфини. По същия начин процедирате и втората част от тестото.

От една доза ми излязоха 18 такива топки. Когато напълните всички формички, ги оставяте да починат още 15 мин. Мажете с жълтъците и слагате в незагрята фурна. Пекох ги на 150 градуса, докато не се издуха добре. След това увеличих на 200 градуса за добър загар.

Станаха невероятни пухчета :)

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Може ли да помоля да бъде върната моята заглавна снимка.Снимката е детайлна,слънчева и питките са излязли чудесно.Благодаря!
24.02.2017 15:55
Росица Петрова
Росица Петрова
Страхотна рецепта! Препоръчвам ви я. Хрупкава коричка, мека като памук вътрешност и невероятен аромат.
29.01.2017 14:39
1
1
Покажи всички подкоментари