Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Селски качамак със масло, сирене и пръжки

Селски качамак със масло, сирене и пръжки

milka makedonskamilka makedonska
Новак
31936
Селски качамак със масло, сирене и пръжки
Снимка: milka makedonska
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна класическа селска гозба - качамак с масло, сирене и пръжки"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • вода - 1 л
  • сол - 1 с.л. лъжица
  • масло - 125 г
  • сирене - 300 г
  • осолена сланина - 200 - 300 г
  • свинско месо - шарено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври заедно със солта.

Когато водата заври, сипваме брашното и с дръжката на дървена лъжица го пробождаме в средата и започваме да бъркаме.

Бъркаме, без да спираме. За да не стане готовия качамак на бучки.

Когато сместа започне да се отделя от стените на съда, го потегляме и изсипваме в тавичка.

С лъжица го правим като на мънички, слагаме потрошеното сирене.

Отделно нарязваме осолената сланина на по дребни парчета и хубаво извършваме да станат хубави хрупкави дръжки и тях слагаме върху качамака с пръжки.

Сервираме селския качамак със масло, сирене и пръжки с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: