Начин на приготвяне
Сложете сметаната в тенджера и загрейте на котлона, преди да кипне, я махнете.
Начупете шоколада на малки парчета и ги сложете в сметаната. Оставете за минута, докато се разтопи, и разбъркайте до получаване на гладка шоколадова смес.
Бананите обелете и нарежете на парчета. Сложете в блендер бананите, какаото, алкохола и шоколадовата смес. Пуснете на висока скорост и разбъркайте всичко.
Ако нямате блендер, използвайте пасатор или просто смачкайте добре бананите и разбъркайте в купа с останалите съставки.
Получената смес сложете в кутия за съхранение и сложете във фризера за няколко часа да се замрази.
Поднесете банановия сладолед с резени банани, шоколадови или захарни пръчици и плодов топинг.
В случая аз нямах топинг и добавих и резени праскова за разкош :)
Бележки: Рецептата е адаптирана от блога: В кухнята на моето семейство.
По оригиналната рецепта се приготвя с ром и Бейлис, вие ползвайте подходящ алкохол по ваше желание.
Ползвайте добре узрели и сладки банани.