Пълнен шаран по френска рецепта

30/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Когато става дума за готвене и любов, може да се доверите на французите "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 435
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете шарана и го натрийте добре със сол и малко черен пипер. Загрейте олио и запържете накълцания лук, след което добавете магданоза. Сипете галетата и бъркайте бързо, докато се сгъсти.

Прибавете предварително измития ориз, стафидите, канелата и захарта. Напълнете шарана с плънката и го зашийте с конец, предварително потопен в гореща вода.

Сложете пълнения шаран по френски в намазана с масло тава. На дъното на тавата поръсете малко лук, сол и магданоз, преди да сложите рибата.

Отгоре подредете кръгчета домати и сложете да се изпече в загряна фурна да готовност. Поднесете пълнения шаран с накълцан магданоз и резени лимон.
подобни рецепти тук

5 0
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Манчо
Манчо
07.02.2015 18:19
Никой в западна Европа не яде шаран.Ползват го за спортен риболов и за зарибяване на паркови водоеми.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв