Торта Марая

Торта Марая2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 парчета
"Красивите торти заслужават красиви имена, но най-вече заслужават да бъдат изядени!"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 1
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • бисквити - 3 малки пакета Petit Beure
  • шоколад - 1 натурален
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта и отделно белтъците на сняг.

Взимаме една дървена лъжица и се разбива маскарпонето, прибавят се жълтъците разбити със захарта, след това белтъците, разбити на сняг, бъркаме до получаване на еднородна смес.

Бисквитите се потапят в прясното мляко и се редят в правоъгълна тавичка, след това се мажат със сместа, после 2-3 ред до свършване на бисквитите и сместа.

Отгоре се поръсва със смлени бисквити и се заливат с разтопен шоколад, а за разкош можете да добавите и цветни захарни пръчици.

Оставя се в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: